Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ostala supruga i dvoje djece

Ovo je policajac Ozren Maran koji je ubijen u terorističkom napadu

Foto: Društvene mreže

Ranjen policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe

U Bosanskoj Krupi u policijskoj stanici sinoć se dogodio teroristički napad u kojem je ubijen jedan policajac, a drugi teško ranjen.

Naknadno je utvrđeno da je ubijen Ozren Maran (1971. godište).

Iz Marana su ostali supruga i dvoje djece.

Ozren je inače otac košarkaša Davida Marana, nekadašnjeg juniorskog reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji trenutno nastupa za Slaviju.

Podsjetimo, maloljetnik (15) je sinoć u policijskoj stanici ubio jednog policajca i teško ranio drugog. Ubijen je Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Ubica je uhapšen.

Danas je i Vlada Unsko-sanskog kantona donijela odluku o proglašenju Dana žalosti na dan Maranove sahrane.

Željka Cvijanović uputila telegram saučešća porodici ubijenog policajca Ozrena Marana 

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici ubijenog policajca Ozrena Marana. 

– Izuzetno me je potresla vijest o smrti policajca Ozrena Marana, koji je stradao u napadu na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi. Snažno osuđujem ovaj teroristički akt, a od nadležnih organa očekujem hitnu i efikasnu istragu o motivima i uzrocima napada u kojem je policajac izgubio život, časno obavljajući svoju dužnost. 

Porodici Maran upućujem izraze najdubljeg saučešća i najiskrenijeg saosjećanja u njihovom bolu –  piše u telegramu saučešća, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

I MUP ZHK pojačao mjere sigurnosti nakon događaja u Bosanskoj Krupi

Nakon jučerašnjeg događaja u Bosanskoj Krupi, koji je okarakteriziran kao teroristički čin, Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u petak su pojačali mjere i radnje u cilju zaštite objekata MUP-a i drugih javnih institucija od značaja na području tog kantona.

Naime, mjere su pojačane nakon jučerašnjeg događaja u Unsko-sanskom kantonu gdje je jedan policijski službenik ubijen, a drugi teško ozlijeđen, i nakon što se nadležno tužiteljstvo očitovalo da postoje obilježja krivičnog djela –  terorizma, izvijestio je MUP ZHK.