Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup sbk

Policija tokom pretresa kuće pronašla veću količina oružja, streljiva i raznih vrsta droga

Foto: MUP SBK

U sklopu operativne akcije “Udar”, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce, u četvrtak su na osnovu naredbe Općinskog suda Jajce izvršili su pretrese na više lokacija na području Jajca i Donjeg Vakufa

U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a SBK su u suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom uspješno realizirali više akcija.

Kako je u petak priopćeno iz kantonalnog MUP-a, u sklopu operativne akcije “Udar”, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce, u četvrtak su na osnovu naredbe Općinskog suda Jajce izvršili su pretrese na više lokacija na području Jajca i Donjeg Vakufa.

Pretres dvije kuće

Tokom pretresa dvije porodične kuće i pratećih objekata na adresi Doribaba i stana u Ulici Nikole Šopa, općina Jajce, koje koristi R.B. rođen 1988. godine, pronađeno je i oduzeto vatreno naoružanje, više komada dugih i kratkih cijevi, streljiva, minsko-eksplozivnih sredstava, kao raznih materija za koje se sumnja da su opojne droge heroin, exstazy, cannabis, kao i stabljike “indijske konoplje”.

Nadalje, prilikom pretresa porodične kuće i pratećih objekata u mjestu Karići i stana u ulici 770. Slavne brdske brigade, općina Donji Vakuf, koje koristi S.Z. rođen 1991. godine pronađena je veća količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također, uspješne akcije su realizirane i na području Travnika i Bugojna, gdje su policijski službenici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga prilikom kontrole i pregleda više osoba pronašli i oduzeli određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.