Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

terorizam

Šta se sinoć dogodilo u Bosanskoj Krupi: “Ničim izazvan maloljetnik je ušao u stanicu”

Foto: Screenshot/BHRT

Svi relevantni učesnici u vlasti su danas u Bihaću, održavaju sastanke i koordinaciju i organizovanje djelovanja policijskih službenika i drugih organa koji će voditi brigu o ovom događaju i daljem stanju na terenu

U Policijskoj stanici Bosanska Krupa sinoć oko 21 sat četrnaestogodišnjak inicijala S.E. upao je u prostorije stanice i nožem napao policajce.

U ovom napadu, jedan policajac je zadobio teške povrede, dok je drugi smrtno stradao. Maloljetnik je odmah uhapšen, a na mjestu događaja su u toku uviđajne radnje.

Čin terorizma

Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, za N1 je, kako ne bi ugrozili sami tok istrage, opisao ukratko sinoćnji napad na policijske službenike u Bosanskoj Krupi.

-Ničim izazvan po ulasku u prostorije policije stanice Bosanska Krupa, maloljetnik S.E, rođen 2009. godine, upotrebom noža izvršio je ubadanje, odnosno ranjavanje dva policijska službenika. Nažalost, jedan je stradao na putu ka bolnici, a drugi je nakon operacionog zahvata stabilno i očekujemo da će njegovo stanje biti bolje, kazao je Beganović.

Ovo krivično djelo je okarakterisano kao terorizam.

-Sinoć od 22 sata i 45 minuta do 00.30, postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva USK zajedno sa istražiteljima sektora kriminalističke policije izvršili su uviđajne radnje na mjestu događaja i nakon okončanja postupajući tužilac se očitovao da u opisanom događaju postoje obilježja krivičnog djela terorizam. U cilju utvrđivanja ovog nemilog događaja, istraga se i dalje sprovodi, rekao je Beganović.

Svi relevantni učesnici u vlasti su danas u Bihaću, održavaju sastanke i koordinaciju i organizovanje djelovanja policijskih službenika i drugih organa koji će voditi brigu o ovom događaju i daljem stanju na terenu.

-Na nivou Federalne uprave policije, obaviješteni smo da se podigne stepen sigurnosti na viši stepen, što smo i učinili, tako da se na terenu nalaze i lica specijalističke policije, zajedno sa postupajućim policijskim službenicima policijskih stanica, a sve u cilju svoje zaštite i zaštite građana, ističe Beganović.

Ranjeni policajac stabilno

Ranjeni policajac Avdo Hasanović je operisan sinoć u Kantonalnoj bolnici “Dr Irfan Ljubljankić” i zadobio je povrede u predjelu abdomena. Trenutno je u stabilnom stanju.

Njegov kolega Ognjen Maran je odmah preminuo nakon zadobijenih povreda.