Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastanak u kazanju

Dodik govorio Putinu o željama RS-a, Putin mu odgovorio: “Znam da vam je teško”

dodik putin
Foto: Screenshot/RTRS

Dodik je rekao za RTRS da se je na sastanku sa Putinom ocijenjeno da je “Briks uspješna platforma koja daje nadu za svjetski mir i to će biti dobar putokaz za stabilizaciju svjetskih prilika”

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik sastao se sinoć sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kazanju i tom prilikom saopćio da bi “Republika Srpska željela da bude uključena u neki format sa Briksom”.

-Velika zasluga je vaša što smo imali priliku da vidimo kako to izgleda i voljeli bi da budemo uključeni u nekom formatu u Briksu, rekao je Dodik tokom sastanka.

On je istakao da je “saradnja RS-a i Rusije puna poštovanja i razumijevanja”.

Dodik je rekao za RTRS da se je na sastanku sa Putinom ocijenjeno da je “Briks uspješna platforma koja daje nadu za svjetski mir i to će biti dobar putokaz za stabilizaciju svjetskih prilika”.

Dodik, koji je učestvovao na samitu Briksa u Kazanju je rekao da je sa Putinom razgovarao i o završetku “Srpsko-ruskog hrama u Banjaluci, i jačanju turističkog potencijala između RS-a i Rusije”.

Putin je rekao u razgovoru sa Dodikom da mu je poznato sa “kakvim poteškoćama se suočava RS i kroz kakva iskušenja mora da prolazi”.

On je ukazao i da se “vremena, kao i situacija u se mijenjaju”.

-Mi se ne borimo ni protiv koga, stvaramo nove mehanizme, saradnju i činimo to na osnovu ravnopravnosti, rekao je Putin.