Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vanredna situacija

Završen uviđaj: Napad u Bosanskoj Krupi okarakterisan kao terorizam

Foto: BHRT

Maloljetnik je odmah sinoć uhapšen i pod nadzorom je policijskih organa

Napad u kojem je u Bosanskoj Krupi maloljetnik ubio jednoga policajca, a drugog ranio nožem okarakteriziran je kao terorizam, ustanovljeno je nakon obavljenog uviđaja.

-Tužiteljstvo je ocijenilo da u tome događaju postoje obilježja terorizma. Istragom će se utvrditi uzroci i motivi, rekao je za lokalne medije u BiH glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

Na ulicama Bosanske Krupe gdje je sinoć maloljetnik ušao s nožem u policijsku postaju te usmrtio jednoga policajca, a drugoga teško ranio, nalaze se policajci s dugim cijevima.

Maloljetnik S. E. (2009.) je odmah nakon toga uhapšen. Nad njim se provodi kriminalistička obrada.

Ministar unutrašnjih poslova USK Adnan Habibija izrazio je zaprepaštenje jer je napad izveo maloljetnik

-Iznenađujuće je to što se radi o maloljetniku koji ima samo 14 godina, a usudio se napasti policajce u samoj policijskoj postaji, rekao je Habibija.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak rekao je kako će se poduzeti mjere kako bi se sigurnost u cijelom entitetu podigla na višu razinu.

-Jedino što možemo poručiti građanima jest to da će policija napraviti sve da sigurnost dovede na razinu koja je podnošljiva, rekao je Isak.