Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osuđeni glumac

Moamer Kasumović prekinuo šutnju, oglasio se na Facebooku

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Moamer Kasumović na svom Facebooku pofilu nije ništa pisao, nego je samo podijelio link crnogorske Pobjede

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom 19. oktobra 2023. godine, ali je svoju kaznu, u skladu sa zakonskim mogućnostima, platio.

O ovom djelu, za koje se saznalo sasvim slučajno nakon što je druga žrtva progovorila javno, Kasumović se nije oglašavao sve do sada.

Moamer Kasumović na svom Facebooku pofilu nije ništa pisao, nego je samo podijelio link crnogorske Pobjede u kojem član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) i advokat Mihailo Volkov ističe kako je “presuda za Moamera Kasumovića bila je nezakonita i morala je biti ukinuta”.

U tekstu Volkov optužuje Općinski sud BiH da je prekršio niz pravila pa tvrdi da to “onda logično nameće i pitanje da li je sam Kasumović zakonito osuđen i da li je uopšte kriv”.

Podsjećamo, Kasumović je osuđen za bludne radnje nad maloljetnikom i nakon toga je prijavljen zbog tog krivičnog djela. Sudski proces je počeo, a on se odselio u rodno Bijelo Polje te se na taj način sve do unzad mjesec i nešto dana zataškao taj slučaj.

Iz općinskog suda Sarajevo rečeno je da je on svoju kaznu u iznosu od 36.500 KM uplatio 14. novembra 2023.