Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ceremonija u Krajini

Rekordna podrška mladima u Bihaću

Foto: FENA

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić također je istakao važnost programa za grad i mlade generacije.

U Biznis studiju u Bihaću danas je održana prva od planiranih pedeset ceremonija predstavljanja rada i postignuća programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik“.

Ova godina je proglašena najuspješnijom za Omladinsku banku Bihać, koja je, u suradnji s partnerima, podržala ukupno 22 projekta.

Jedan od ključnih partnera programa je Grad Bihać, koji kontinuirano povećava sredstva iz gradskog budžeta za ovu namjenu, a taj trend će se nastaviti i u nadolazećim godinama, rečeno je tokom ceremonije.

-Kroz program Omladinske banke, mladi iz odbora Omladinske banke Bihać pokreću aktivnosti i motiviraju svoje vršnjake, dok ‘Mozaik’ i Grad Bihać osiguravaju sredstva. U proteklih šest godina suradnje podržali smo 95 projekata ukupne vrijednosti od oko 230.000 KM, a podržali smo i sedam mikrobiznisa. Ovi projekti podstiču aktivizam mladih i inkluziju, a neformalne grupe mladih prave bitne promjene u svojim zajednicama koje su od velike važnosti za mlade – izjavio je direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik“ Željko Pauković.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić također je istakao važnost programa za grad i mlade generacije.

-Drago mi je što imamo priliku podržavati naše mlade sugrađane kroz program Omladinske banke, koji raste iz godine u godinu, kako financijski, tako i po broju prijavljenih kandidata. Ovo je dio šire strategije podrške mladima u našem gradu. Usvojili smo i Strategiju prema mladima grada Bihaća, koja doprinosi njihovom uključivanju u društvene tokove. Osim toga, pružamo podršku kroz sufinanciranje prevoza, stipendiranje studenata, podršku vrtićima i razvijanje pronatalitetne politike, s ciljem motiviranja mladih da ostanu u Bihaću, zasnuju porodice i grade svoj život ovdje – naglasio je Sedić.