Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Džudo savez BiH takmičenjem ‘European Open’ zatvara sezonu organizacije takmičenja

džudo
FOTO: Fena

Bit će ovo sjajna prilika da se potvrdi renome Džudo saveza Bosne i Hercegovine, koji u evropskim, ali i svjetskim okvirima

Nakon što su uspješno organizovali Evropski džudo kup za seniore, Evropski džudo kup za mlade nade (European Judo Hopes Cup), Evropsko veteransko prvenstvo, Evropsko prvenstvo za kate i Kodokan kata seminar, Džudo savez Bosne i Hercegovine zaključit će organizaciju evropskih takmičenja u 2024. godinu takmičenjem Sarajevo European Open koje će održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 25. do 27. oktobra.

Bit će ovo sjajna prilika da se potvrdi renome Džudo saveza Bosne i Hercegovine, koji u evropskim, ali i svjetskim okvirima, slovi kao jedan od najboljih organizatora džudo takmičenja, saopćili su iz Džudo saveza BiH.

– Ponosni smo na činjenicu da nam je Evropska judo federacija (EJU) još jedan put ukazala povjerenje za organizaciju velikog evropskog takmičenja. Naš organizacioni tim je mali, ali ima veliko srce, i kao takav i ovaj put će dati svoj maksimum kako bi ovo takmičenje prošlo u najboljem redu. To je ujedno i odlična prilika za naše judoke, kao što su sestre Samardžić, Mustafa Hebib, Toni Miletić, ali i drugi da ostvare sportske rezultate na koje ćemo svi biti ponosni – istakao je Branislav Crnogorac, potpredsjednik Džudo saveza BiH i predsjednik Džudo saveza FBiH.

Osim sestara Aleksandre i Anđele Samardžić, Tonija Miletića i Mustafe Hebiba, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Ali Handan, Darko Topalović, Aleksandar Vuković, Filip Živković, Božidar Vučurević, Vuk Ilić, Nikolina Stjepanović, Sofija Pajić, Sara Marić i Lana Bjelica.

Na takmičenju učestvuju 23 države, a prve borbe su na rasporedu u subotu.