Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donijeli odluku

Fudbalski savez KS o navodima o korupciji

Foto: Fudbalski savez KS

Stavili su van snage kriterije za izbor kandidata u tijela FSKS, NSFBiH i NS/FS BiH. Kažu da su izloženi velikim pritiscima

Na redovnoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo održanoj jučer Izvršni odbor FSKS donio je jednoglasnu odluku o stavljanju van snage Kriterija za izbor kandidata u organe i tijela FS KS, NS F BiH i NS/FS BiH, saopćeno je iz ovog saveza.

Kako su naveli, samim tim, produžen je i rok za dostavljanje kandidatura za predstojeće izbore.

-FSKS u posljednje vrijeme izložen je velikim pritiscima od strane pojedinih aktera koji nisu involvirani u sam rad Saveza, niti način njegovog funkcionisanja, čime posljedično nanose veliku štetu njegovom ugledu i dovode u pitanje rad Saveza u budućnosti. FSKS ističe da su sve dosadašnje odluke relevantne za rad Saveza donesene dvotrećinskim većinama na održanim skupštinama FS KS. Pored svih navedenih opstrukcija i neistina koje su iznesene u javnosti, sadašnji saziv Izvršnog odbora FS KS zajedno sa svim članicama Saveza postigao je izuzetne rezultate, prepoznatljive širom regiona – saopćili su.

Podsjetimo, Fokus je objavio zvanične informacije iz Ministarstva kulture i sporta koji je proveo nadzor nad radom Udruženja sportskih fudbalskih radnika, Udruženja fudbalskih delegata, Udruženja fudbalskih veterana te Udruženja fudbalskih trenera KS. Ustanovljeni su brojni propusti, malverzacije i nezakonitosti koje upućuju na nepotizam i korupciju.

Također, iz Tužilaštva KS nam je potvrđeno da saslušavaju svjedoke u vezi s prijavama o koruptivnom djelovanju. Osim saslušavanja svjedoka, prikupljaju i materijalnu dokumentaciju, a u svrhu provjera navoda po prijavama.