Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čarobna bajka

Pozorište mladih Sarajevo: U decembru premijera predstave ‘Princeza i žabac’

princeza i zabac premijera
FOTO: Fena

U predstavi igraju: Emina Topolović, Deni Mešić, Sabit Sejdinović, Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Marko Mirković, Aida Bukva, Elma Ahmetović

U Pozorištu mladih Sarajevo počeo je rad na predstavi “Princeza i Žabac“ u režiji Adisa Bakrača, koji navodi kako ova čarobna bajka vodi kroz svijet čudesnih likova i događaja, te nosi poruke namijenjene djeci i odraslima.

-Svi smo nekad bili u situaciji da nam treba pomoć, a da bismo je dobili potrebno je zauzvrat da ispunimo neko obećanje. Održati riječ i biti dosljedan u obavezi koju smo preuzeli ponekad nije jednostavno. Glavni likovi ove predstave svojim postupcima i radnjama nam ukazuju koliko je važno ne zaboraviti obećanje, niti ga olako shvatiti – kazao je Bakrač.

Direktor Pozorišta mladih Ismir Fazlić kaže da je plan da se svake sezone producira predstava svjetskog klasika književnosti za djecu, koja promovira kvalitetne vrijednosti i poručuje da vrijedi sanjati i čuvati naše unutarnje dijete.

-Uvijek je sretni izazov producirati poznato književno djelo. Velika odgovornost je na autorima, koja to teatarska sredstva upotrijebiti da se stvori ona naša poznata magija koju djeca vole prepoznati. Iskreno se svi radujemo novom procesu i novoj premijeri, naročito jer smo i u ovom projektu dali šansu nekim novim i mladim umjetnicima – kazao je Fazlić.

U predstavi igraju: Emina Topolović, Deni Mešić, Sabit Sejdinović, Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Marko Mirković, Aida Bukva, Elma Ahmetović.

Premijera predstave “Princeza i Žabac“ planirana je početkom decembra.