Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pisanja Fokusa

SDP od Predsjedništva BiH traži smjenu Faruka Kapidžića

kapidzic
Foto: Facebook

Aktuelni poslanik SDA u Skupštini KS istovremeno je i član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH

Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP Sarajevo uputilo je zahtjev Predsjedništvu Bosne i Hercegovine za smjenu Faruka Kapidžića iz Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Ovaj zahtjev uslijedio je nakon pisanja Fokusa o tome da su zvanične institucije utvrdile kako je Kapidžić u sukobu interesa.

Kako smo objavili, nakon što je proveo cjelokupnu proceduru, te sakupio akte nekoliko državnih institucija, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS, kako utvrdio je da je aktuelni poslanik SDA u Skupštini KS Faruk Kapidžić u sukobu interesa.

Naime, utvrđeno je da Kapidžić istovremeno obavlja dvije javne funkcije. Osim funkcije zastupnika u Skupštini KS, koju obnaša od 2022. godine, Kapidžić je i član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine. Članom ove komisije postao je 2021. godine.

-Svojim političkim utjecajem kao predsjednik KO SDA Sarajevo, kontinuiranim lošim radom, kao i sukobom interesa ne može kvalitetno doprinijeti radu u ovoj instituciji – poručili su iz KO SDP Sarajevo.