Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bianca Gascoigne

Kćerka legendarnog nogometaša tvrdi da žrtva seksualnog nasilja, optužila poznatog tajkuna

Foto: Screenshot/Sky News

Nakon nedavne BBC-jeve istrage, londonska policija zabilježila je više od 60 optužbi protiv Al-Fayeda, uključujući i navode o seksualnom nasilju

Bianca Gascoigne, britanska manekenka i kćerka bivšeg nogometaša i trenera Paula Gascoignea, javno je optužila preminulog vlasnika robne kuće Harrods Mohameda Al-Fayeda da ju je zavodio i seksualno uznemiravao dok je bila zaposlena u toj robnoj kući.

U intervjuu za “UK Tonight with Sarah-Jane Mee”, Gascoigne je rekla da se kao dijete osjećala sigurno u Al-Fayedovom prisustvu kad je odlazila u robnu kuću, ali da je kasnije doživjela uznemiravanje kada je počela da radi u Harrodsu sa 16 godina, prenio je Sky News.

Gascoigne je opisala situacije u kojima se Al-Fayed navodno neprimjereno ponašao i stvorio neprijatnu atmosferu.

Nakon nedavne BBC-jeve istrage, londonska policija zabilježila je više od 60 optužbi protiv Al-Fayeda, uključujući i navode o seksualnom nasilju.

Harrods trenutno razmatra zahtjeve za nadoknadu od više od 250 pojedinaca povezanih sa navodnim Al-Fayedovim nedoličnim ponašanjem.

Gascoigne je izrazila želju da podrži druge žrtve i zalaže se za promjene u radnom okruženju.

Harrods je saopćio da je “potpuno zgrožen” optužbama i naglasio da danas kompanija funkcioniše drugačije nego u vrijeme Al-Fayeda, koji je bio na čelu robne kuće od 1985. do 2010. godine