Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osuđeni producent

Harvey Weinstein boluje od hronične mijeloične leukemije, to je rak koštane srži

Harvey Weinstein
Foto: X
Harvey Weinstein

Weinstein, koji je negirao da je imao bilo kakve seksualne odnose bez pristanka s bilo kim, proglašen je krivim za silovanje u februaru 2020. u slučaju koji je dao poticaj pokretu #MeToo

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein ima kroničnu mijeloičnu leukemiju (CML), izvijestio je NBC News u ponedjeljak.

Weinstein je trenutno na liječenju od te vrste raka koštane srži, dok je u zatvoru na otoku Rikers u New Yorku kako bi se suočio s optužbama za silovanje, prema izvješću NBC-a.

Craig Rothfeld, Weinsteinov zastupnik, odbio je komentirati Reutersov upit o njegovom zdravstvenom statusu, navodeći poštovanje Weinsteinove privatnosti.

Zdravstveni problemi

Weinstein (72) ima zdravstvenih problema, rekli su ranije njegovi advokati. U septembru je hitno prebačen u bolnicu iz zatvora Rikers na operaciju srca.

Weinstein, koji je negirao da je imao bilo kakve seksualne odnose bez pristanka s bilo kim, proglašen je krivim za silovanje u februaru 2020. u slučaju koji je dao poticaj pokretu #MeToo.

Prizivni sud u New Yorku odbacio je osudu u aprilu, utvrdivši da Weinstein nije dobio pravedno suđenje jer je sudac nepropisno dopustio svjedočenje osoba iako producent nije bio optužen da ih je napao.

U zatvoru čeka ponavljanje suđenja.

Weinsteina čeka i suđenje za seksualne napade iz ranije optužnice. U rujnu se izjasnio da nije kriv.

Weinstein pati od dijabetesa, visokog krvnog pritiska, spinalne stenoze, tekućine u srcu i plućima, rekli su ranije njegovi predstavnici.