Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rezultati izbora

Poraz SDA u “foto finišu”, načelnik će biti Zovko iz HDZ-a. U Bugojnu pobijedio Mašić

Foto: Društvene mreže
Mato Zovko i Edin Mašić

U Bugojnu, nakon prebrojavanja poštanskih glasova, Mašić ima 6.182 glasa, a Idrizović 6.154, što je razlika od 28 glasova

Prema jutrošnjem presjeku prebrojanih glasova koje je objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH, a koje uključuje i glasove pristigle poštom, prednost u neizvjesnim utrkama za načelnike Bugojna, Odžaka i Žepča imaju kandidati Edin Mašić (SDP-NiP, NS), Ilija Ilić (HDZ BiH) i Mato Zovko (HDZ BiH).

U Bugojnu, nakon prebrojavanja poštanskih glasova, Mašić ima 6.182 glasa, a Idrizović 6.154, što je razlika od 28 glasova.

U Žepču je Mato Zovko (HDZ) sa 4.931 glasom, dok je Suvad Hadžić (SDA) drugi sa samo 16 glasova manje, odnosno 4.915 glasova. Presudili su glasovi pristigli poštom.

Povećana je i prednost Stjepana Duje (HDZ BiH) u odnosu na protukandidate u Novom Travniku. Također, u Vukosavlju Zekerijah Bahić ima malu prednost ispred protukandidata.

Novi podaci CIK-a potvrđuju i pobjede kandidata SDA, Osmana Ćatića i Sabahudina Klisure na jučer održanim lokalnim izborima u Konjicu i Fojnici. Oni su odnijeli uvjerljive pobjede, baš kao i kandidati HDZ-a Mladen Mišurić Ramljak u Kiseljaku i Boris Marić u Kreševu. Ćatić je osvojio 62,13%, Klisura 46,61%, Mišurić-Ramljak 63,83% i Marić kao jedini kandidat u svojoj općini 100 posto glasova.

Lokalni izbori u većini gradova i općina u Bosni i Hercegovini održani su 6. oktobra, a zbog razornih poplava i klizišta odgođeni su i održani jučer u Konjicu, Fojnici, Kreševu i Kiseljaku.

Lokalni izbori u prirodnom nesrećom najteže pogođenoj općini Jablanica bit će održani naknadno.