Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Poznat identitet ubijenog mladića na Igmanu, zbog ubistva uhapšen 25-godišnjak

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Ilustracija

Motivi ubistva nisu poznati, ali kako se saznaje, ubijeni i uhapšeni su se poznavali od ranije, te jedno vrijeme i intezivno družili

Sin oć oko 18,00 sati, Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen muškarac sa povredama nanesenim oštrim predmetom.

Nakon pokušaja pružanja ljekarske pomoći, konstatovana je smrt.

Utvrđeno je da je preminuli A.K., rođen 1991. godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili su uviđaj, te poduzeli niz mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt 33-godišnjeg muškarca.

Iste večeri je na području općine Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo na štetu A.K., slobode lišen A.M., rođen 1999. godine u Žepču, nastanjen na Ilidži.

Kako se nezvanično saznaje, ubijen je Armin Kahvić, a za njegovo ubistvo uhapšen je Amar Muzur.

Motivi ubistva nisu poznati, ali kako se saznaje, ubijeni i uhapšeni su se poznavali od ranije, te jedno vrijeme i intezivno družili.

Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.