Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željezničar prvi put poražen u gostima: Kvržić odlučio derbi, Borac sustigao Zrinjski

fk borac zoran kvrzic
FOTO: FK Borac
Kvržić igrač odluke: Borac - Željezničar 1:0

Jedini pogodak na utakmici postigao je Zoran Kvržić koji je iskoristio centaršut Herrere

U derbi susretu 10. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Borca su večeras u Banjoj Luci pobijedili Željezničar sa 1:0.

Strijelac jedinog gola bio je Kvržić u 37. minuti.

Utakmica nije obilovala prilikama, iako su obje ekipe igrače napadački. Željezničar je imao veći posjed lopte, posebno u drugom dijelu, ali uprkos tome nije uspijevao doći do ozbiljnije prilike. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Zoran Kvržić koji je iskoristio centaršut Herrere, pobjegao svom čuvaru na drugoj stativi i sa dva metra poslao loptu u gol.

Denis Ćorić odbio komentarisati utakmicu

“Prvo bih čestitao Borcu na zasluženoj pobjedi, želim im puno sreće u Evropi da prezentuju BiH kao što su i dosad prezentovali. Utakmicu neću komentarisati, kažem zaslužena pobjeda Borca i to je to”, kratko je komentirao Denis Ćorić, trener Željezničara.

Žižović: Kod nas se osjetio umor

Njegov kolega na klupi Borca Mladen Žižović bio je puno rječitiji…

“Ko je očekivao da će utakmici biti drugačija vjerovatno se prevario. Znali smo da je Željezničar vrlo kvalitetan, kada uvedete sa klupe Hiroša, Krpića i Al Jabera jasno je da imate individualni kvalitet i mislim da su oni u jednom dijelu drugog poluvremena preuzeli kontrolu i inicijativu, nisu možda imali toliko prilika. Kod nas se osjetio umor od stalnih putovanja i činjenice da smo skoro svaka tri dana imali utakmice. Po svemu prikazanom apsolutno zaslužena pobjeda i čestitam igračima jer zaista za ovo što oni rade ove sezone zaslužuju da im se oda priznanje”, kazao je Žižović.

Borac se ovom pobjedom izjednačio na prvom mjestu sa Zrinjskim koji ima utakmicu manje, dok je Željezničar ostao na četvrtoj poziciji. Bio je to Plavima sa Grbavice prvi poraz ove sezone na gostovanjima, a treći ukupno.

Rezultati 10. kola

– petak:
Posušje – Široki Brijeg 1:2

– subota:
Gošk – Sloboda 2:0
Sarajevo – Vežež 4:0

– nedjelja: 
Radnik – Sloga 2:1
Borac – Željezničar 1:0

– ponedjeljak: 
Zrinjski – Igman (18.00)