Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemački mediji

Bajramović produžava ugovor s Karlsruherom, pristao i na smanjenje plaće

barbarez bajramovic
Foto: NSBiH
Sergej Barbarez i Zlatan Bajramović

Bajramović je u trenerskim vodama više od deset godina, a iskustvo je stjecao radeći u omladinskim timovima Karlsruhera

Zlatan Bajramović (45), pomoćnik selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergeja Barbareza, nastavit će svoju karijeru u Karlsruheu.

Njemački drugoligaš odlučio je zadržati Bajramovića, koji već godinama doprinosi timu. Ove sezone, zajedno s glavnim trenerom Christianom Eichnerom, trenutno drži Karlsruher SC s ograničenim budžetom na visokom trećem mjestu u 2. Bundesligi, odmah iza Magdeburga i Fortune Düsseldorf.

Iako su pregovori o produženju ugovora već dogovoreni, odluka o Bajramovićevoj dvostrukoj ulozi – kao pomoćnika u Karlsruheu i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine – bila je ključna tema. Njemački mediji prenose da će Bajramović i dalje biti u mogućnosti raditi s Barbarezom u nacionalnom timu, i to uz spremnost da pristane na manju plaću u Karlsruheu kako bi mogao balansirati obje uloge.

Prema izvorima Sky Sporta, Bajramović i Eichner su postigli usmeni dogovor o produženju saradnje, a očekuje se da će u narednim sedmicama potpisati novi ugovor do 2027. godine.

Bajramović je u trenerskim vodama više od deset godina, a iskustvo je stjecao radeći u omladinskim timovima Karlsruhera, te u njemačkim klubovima poput Hamburgera SV i St. Paulija. Tokom proteklog perioda, pristao je na smanjenje plate zbog angažmana u reprezentaciji, čak i u periodima kada nije imao klupske obaveze.