Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

U ruskim raketnim napadima na Krivij Rih ranjeno 17 osoba

krivij rih napad
FOTO: X

Ukrajinska vojska saopćila je da je Rusija ispalila dvije balističke rakete, a također je izvijestila da je Ukrajina oborila 31 od 49 ruskih dronova širom zemlje

U ruskim raketnim napadima na centralni ukrajinski grad Krivij Rih ranjeno je 17 osoba, saopćile su vlasti u nedjelju, nakon noćnog napada na zemlju koji je uključivao desetine dronova.

Policajac i spasilac su među povrijeđenima u napadima koji su oštetili objekte, uključujući upravnu zgradu, hotel i obrazovni objekat, objavila je Nacionalna policija na društvenim mrežama.

Regionalni guverner Serhiy Lysak rekao je u kasnijem ažuriranju da je 15 stambenih zgrada, prodavnica, kafića, crkve, poslovnih prostora, ekspoziture banke i gasovoda oštećeno u gradu, koji je rodni grad predsednika Vladimira Zelenskog.

Ukrajinska vojska saopćila je da je Rusija ispalila dvije balističke rakete, a također je izvijestila da je Ukrajina oborila 31 od 49 ruskih dronova širom zemlje.

Oko 10 dronova je uništeno u blizini glavnog grada Kijeva, objavila je gradska vojna uprava u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Nije bilo izvještaja o razaranjima ili povrijeđenima, dodaje se.