Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

riad

Novak Đoković pobijedio Rafaela Nadala u njihovom posljednjem meču u karijeri

djokovic nadal
FOTO: Screenshot
Đoković i Nadal po završetku meča se zagrlili

U prvom gemu drugog seta Đoković je stigao do novog breaka, ali je Nadal odgovorio odmah u narednom gemu

Četvrti teniser svijeta Novak Đoković osvojio je treće mjesto na egzibicionom turniru “Slam šest kraljeva” u Riadu, pošto je večeras poslije dva seta pobijedio Španca Rafaela Nadala 6:2, 7:6(5). Đoković je do pobjede stigao poslije sat i 31 minuta.

Srpski teniser je breakovima u prvom i sedmom gemu prvog seta stigao do prednosti.

U prvom gemu drugog seta Đoković je stigao do novog breaka, ali je Nadal odgovorio odmah u narednom gemu. Do kraja seta nije bilo breakova, pa se pobjednik odlučivao u tai-breaku, u kom je Đoković slavio 7:5.

Ovo je posljednji duel dva tenisera, pošto je Španac ranije ovog mjeseca najavio povlačenje na kraju godine. “Ne ostavljaj tenis, ostani s nama još malo”, poručio je Novak Špancu tokom obraćanja na terenu nakon meča.

Đoković: Ko bi rekao da ćemo stajati ovde skoro 20 godina kasnije

„Ne znam gdje bih počeo. Vratiću se na prvi meč koji smo igrali 2005. ja mislim. Ko bi rekao da ćemo stajati ovde skoro 20 godina kasnije i da ćemo odigrati toliko mečeva. Nevjerovatan sportista, nevjerovatan čovjek. Rivalstvo je bilo sjajno, a nadam se da ćemo imati prilike da sjednemo negdje na plažu i uz piće se osvrnuti na život i pričati o nečemu drugom”, kazao je.

„Mogao bih da pričam cijelo veče, ali mislim da Rafa treba da priča umjesto mene. Bila je čast, kao što sam ti rekao i na mreži. Veoma je emotivan dan i momenat. Igrali smo toliko mečeva tokom svih godina. Ne napuštaj tenis, čovječe, ostani sa nama. Završio bih sa zahvalnicom u ime cijelog teniskog svijeta za ono što si učinio za nas“.

Nadal: Nedostajaće mi sve

„Hvala ti za sve Novak, za sve što si rekao i za sve momente koje smo dijelili na terenu. Na ličnom planu moram priznati da si me držao preko limita preko 15 godina. Bez toga sigurno ne bih bio igrač kakav sam danas. Čestitam ti i na svim titulama i nadam se da ćeš ih još osvajati u budućnosti“, uzvratio je Španac.

„Nedostajaće mi sve. Igrao sam skoro 20 godina na najboljim turnirima na svijetu. To je ono o čemu sam maštao kao dijete. Nisam ni sanjao da ću biti ovako uspješan. Ne mogu ni da se zahvalim dovoljno na svoj ljubavi i podršci koju sam dobio, od tima, porodice, ali i cijelog teniskog svijeta. Osjećam se veoma sretnim što sam bio teniser“, poručio je Rafael Nadal.

Đoković i Nadal su odigrali 60 zvaničnih međusobnih mečeva, a srpski teniser je zabilježio dvije pobjede više 31:29.