Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

policijski bilten

U sudaru tri vozila najteže prošao putnik u “kediju”, zbog teških ozljeda zadržan na KCUS-u

saobraćajna nesreća dobrinja
FOTO: Screenshot

U toku proteklog dana, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, napisali 1.189 prekršajna naloga

Dana 18.10.2024. godine (petak) u 00.40 sati policijski službenici Policijske uprave Novi Grad lišili su slobode lice K.N. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Lice lišeno slobode predato u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 13.00 sati policijski službenici PU Centar, lišili su slobode lice B.K. iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krađa. Lice lišeno slobode nakon kriminalističke obrade pušteno je na slobodu.

Dana 18.10.2024. godine u 17.05 sati policijski službenici PU Centar lišili su slobode dvije maloljetne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nanošenje lakih tjelesnih ozljeda. Obje maloljetne osobe predate su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Težak sudar u Novom Gradu

Dana 18.10.2024. godine u 12.30 sati na Devetoj transverzali, općina Novi Grad, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila. Vozilo marke „Peugeot” kojim je upravljao vozač M.N. iz Sarajeva, putničko motorno vozilo marke „VW” Caddy kojim je upravljao vozač V.B. iz Istočnog Novog Sarajeva i putničko motorno vozilo marke „Škoda” Fabia kojim je upravljao vozač H.E. iz Olova.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je putnik u vozilu Caddy, S.I. iz Sarajeva, koji je nakon ljekarskog tretmana zadržan na daljem liječenju na Klinici za ortopediju KCU Sarajevo.

Više od hiljadu kazni

U toku proteklog dana, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su 6 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručili 1.189 prekršajna naloga.

Iz saobraćaja je isključeno 6 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 2 lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, 3 vozila su isključena neregistrovana, a 3 motorna vozila zbog tehničke neispravnosti.