Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo dočekuje Velež na Koševu, Nalić vodi Slobodu u Gabelu

guliashvili
FOTO: FK Sarajevo

10. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine otvorili su jučer Posušje i Široki Brijeg (1:2), a današnji program donosi dvije utakmice.

Prvi susret odigrat će se u Gabeli gdje će se s početkom u 13:30 sastati NK GOŠK i FK Sloboda. Gabeljani u ovaj meč ulaze nakon poraza od Igmana , a pobjeda im još uvijek izmiče ove sezone. Sloboda također traži prvu pobjedu, a današnji susret bit će vođen pod palicom novog/starog trenera Tuzlaka Zlatana Nalića, koji je preuzeo ekipu od Marka Maksimovića.

Benjamin Deljković iz Sarajeva je glavni sudija, Mirza Čehaja (Goražde) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg) su pomoćnici, Frano Jelić (Široki Brijeg9 je četvrti sudija, dok su u VAR sobi Antonio Tomić (Kreševo) i Davor Beljo (Mostar).

Velež na Koševu

Derbi se igra na Koševu gdje FK Sarajevo dočekuje FK Velež (od 20:45 sati). Sarajevo je taj susret dočekuje nakon remija na Pecari protiv Širokog. Trener Zoran Zekić je istakao važnost organizovanosti i čvrstine svoje ekipe, posebno u odbrani, te pohvalio snagu Veleža, upozorivši na opasnost podcjenjivanja protivnika.

“Bilo je dobrih momenata, no primljeni gol protiv Posušja nas je destabilizirao. Moramo biti organizovaniji i čvršći, posebno u zadnjoj liniji. Odbrana počinje već od napadača, i tu moramo raditi na detaljima”, izjavio je Zekić.

S druge strane, Velež dolazi nakon dva uzastopna poraza, uključujući meč protiv Borca u Banjoj Luci, gdje su se hrabro borili uprkos igraču manje. Trener Irfan Buz je optimističan u pogledu snage svoje ekipe i vjeruje da imaju šanse protiv jakog Sarajeva, ističući važnost taktičke pripreme i prilagođavanja različitim scenarijima.

Glavni sudija utakmice bit će Mirza Kazlagić iz Cazina, dok će mu asistirati Tarik Mulasmajić i Ivo Maglica, a četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.