Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fokus saznaje

Elvis Kondžić podnio neopozivu ostavku na funkciji direktora

FOTO: D. B.
Elvis Kondžić

Kaže da ostavku podnosi iz privatnih razloga. Bivši savjetnik Bakira Izetbegovića bio je direktor APIK-a nešto manje od dvije i po godine

Elvis Kondžić, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) BiH podnio je nepozivu ostavku, saznaje Fokus.

U aktu ostavke koji je u posjedu Fokusa navedeno je kako traži da se razriješi dužnosti zaključno sa 28. oktobrom.

On je ovaj zahtjev podnio Parlamentarnoj skupštini BiH koja ga je i imenovala na ovu poziciju. Kondžić je naveo da neopozivu ostavku podnosi iz privatnih razloga.

Inače, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine krajem juna 2022. godine imenovao je Kondžića za direktora APIKA-a, te je imenovao i dva zamjenika direktora i to Damirku Mioč i Radeta Ristovića.

Za ovo imenovanje je tada glasalo 17 poslanika, 13 je bilo protiv, a tri su bila suzdržana. Kondžić je prethodno bio savjetnik Bakira Izetbegovića u kabinetu predsjedavajućeg, a onda i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH. U njegovoj biografiji stoji da je u 2012. godini bio izvršni sekretar za odnose s javnošću Kantonalnog odbora SDA.