Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sudar na A6

Stravična nesreća na autocesti u Hrvatskoj, ima mrtvih

Foto: A. Javor/Novi list

Index neslužbeno doznaje da su u nesreći učestvovali automobil i kombi stranih registracija

U saobraćajnoj nesreći na autocesti A6 Rijeka – Zagreb, između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, u četvrtak ujutro dvije osobe su smrtno stradale, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Okolnosti teške nesreće još nisu poznate, a utvrdit će se uviđajem kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog tužitelja u Rijeci.

Zbog nesreće je zatvorena autocesta A6 između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Rijeke, a promet je preusmjeren preko Ravne Gore, doznaje se od HAK-a.

Na čvoru Vrbovsko, na izlazu s autoceste u smjeru Rijeke, kolona je duga oko dva kilometra, pa se povremeno prekida promet u tunelu Rožman brdo, dodaje HAK.

Index neslužbeno doznaje da su u nesreći učestvovali automobil i kombi stranih registracija.

Vozač kombija vozio u suprotnom smjeru?

Nesreća se dogodila pola kilometra iza tunela Javorova kosa.

Na, iz smjera Rijeke gledano, desnoj traci tunela u smjeru Zagreba traju radovi uređenja pa je promet koji iz Rijeke teče prema Zagrebu već nekoliko dana preusmjeren na drugu cijev tunela kroz koju se vozi dvosmjerno pa je nužan dodatni oprez.

Foto: M. Krmpotić/Novi list

Oko kilometar nakon izlaska iz te druge cijevi tunela promet se iz dvosmjernog opet vraća u traku prema Zagrebu, a signalizacija koja na to upućuje vrlo je uočljiva.

Ali, vozač kombija stranih registracija, prema pisanju Novog lista, nastavio je voziti u suprotnom smjeru, a onda se sudario s osobnim automobilom koji je vozio u svojoj traci.