Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcija iz Madrida

Real zbog optužbi za silovanje “izbrisao” Mbappea iz nove kampanje?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Fudbalsku javnost šokirale su informacije o silovanju koje je navodno počinio Realov napadač Kylian Mbappe (25).

Pokrenuta istraga

Napadač tvrdi da je žrtva lažnih vijesti nakon što je u švedskim medijima objavljeno da je policija pokrenula istragu o navodnom silovanju u hotelu u Stockholmu, gdje je s prijateljima proveo dvije noći.

Napadač Tricolora i Real Madrida od srijede do petka s prijateljima je bio u Švedskoj, odsjevši u jednom hotelu u centru grada. U četvrtak se zabavljao u noćnom klubu V, a u petak je napustio švedski aerodrom Bromma privatnim avionom. Silovanje je navodno počinjeno u četvrtak navečer u centru Stockholma, objavio je Aftonbladet.

“Policija je prihvatila prijavu nakon što je žena zatražila liječenje”, dodaje list, koji nije naveo ko je osumnjičen u ovom slučaju. “Aftonbladet nema informacija da je neka osoba trenutno osumnjičena za kazneno djelo”, prenosi švedski list.

Potez Reala

Prema fotografijama koje je objavio Aftonbladet, policija je u ponedjeljak bila ispred hotela u kojem su odsjeli Mbappé i njegova pratnja. Štokholmska policija nije željela “ni potvrditi ni demantirati” ovu informaciju, prenosi Index.hr.

Usred ovih optužbi pažnju je izazvao potez Real Madrida, koji je u utorak lansirao novu liniju odjeće. Španski mediji primijetili su da ni na jednoj promotivnoj fotografiji nema Mbappéa iako je Francuz bio na snimanju.

Potvrdio je to Jude Bellingham, koji je objavio fotografiju sa snimanja na kojoj se nalazi i Mbappé, ali u međuvremenu ju je obrisao sa svog Instagram profila.