Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Na ovogodišnje izdanje Borsa Opena dolazi preko hiljadu judaša iz 28 zemalja

borsa open
Foto: Judo klub Borsa

Cijela manifestacija počinje dolaskom ekipa 31. oktobra, a među prvim klubovima koji stižu su oni iz Velike Britanije, Latvije, Danske i Belgije dok će posljednji klubovi napustiti Mostar 6. novembra

Mostar će početkom novembra ugostiti Borsa Open 2024, jedan od najvećih sportskih događaja u regiji, a ovaj međunarodni judo turnir okuplja takmičare iz 28 zemalja i održat će se 2. i 3. novembra, nakon čega slijedi dvodnevni trening kamp.

Manifestacije će biti organizirana u sportskoj dvorani “Bijeli Brijeg”, a učestvovati će preko 1000 učesnika, najavili su iz Judo kluba Borsa.

Cijela manifestacija počinje dolaskom ekipa 31. oktobra, a među prvim klubovima koji stižu su oni iz Velike Britanije, Latvije, Danske i Belgije dok će posljednji klubovi napustiti Mostar 6. novembra.

“Borsa Open ima veliki značaj za lokalnu zajednicu. Dolazak više od hiljadu sportista i pratitelja unosi novi život u Mostar, posebno u vrijeme kada je turistička aktivnost smanjena. Turnir doprinosi ekonomiji grada, pretvarajući Mostar u centar sportskog turizma i kulturnih događanja”, zaključili su iz kluba.