Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo i Tuzla

Nakon hapšenja stigle nove dojave o bombama. Oglasilo se Tužilaštvo KS

Foto: FENA

Mješoviti tim koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, stručnjaka za cyber sigurnost Federalne uprave policije, a koji djeluje pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivan rad na ovim predmetima

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, noćas su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, slobode lišili dva maloljetnika za koje postoji osnov sumnje da su tokom jučerašnjeg dana, ali i ranije, lažno dojavili postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama i drugim objektima na području Kantona Sarajevo.

Mješoviti tim koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, stručnjaka za cyber sigurnost Federalne uprave policije, a koji djeluje pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivan rad na ovim predmetima.

Tim sarađuje sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nove dojave

Prema nezvaničnim informacijama, jutros je stigla dojava u Maarif International školu u Sarajevu.

Srednja medicinska škola u Tuzli također je dobila dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

”Nastavljaju se daljnje radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju navedenog događaja”, kazali su iz MUP-a TK

Do sada se ispostavilo da su sve dojave bile lažne, a iz MUP-a su apelovali na roditelje da se dodatno uključe u rješavanje ovoga problema, zbog toga što se u ranijim slučajevima ispostavljalo da su bombe dojavljivali maloljetnici.