Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Rusija lansirala veliki broj dronova na Kijev i druge ukrajinske regije

Foto: X

Veći dio Ukrajine bio je pod uzbunom za zračni napad u srijedu ujutro

Rusija je tokom noći pokrenula niz napada bespilotnim letjelicama i projektilima ciljajući Kijev i druge ukrajinske gradove, zapalivši požar u industrijskom postrojenju u zapadnoj ukrajinskoj regiji Ternopil, rekli su ukrajinski dužnosnici u srijedu.

Rusija je tokom noći lansirala 136 bespilotnih letjelica ciljajući Ukrajinu i tri rakete, a ukrajinska protuzračna odbrana uništila je mnoge, objavile su ukrajinske zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Veći dio Ukrajine bio je pod uzbunom za zračni napad u srijedu ujutro. Zračne snage su rekle da je Rusija lansirala bespilotne letjelice u nekoliko valova i u različitim smjerovima.

-Požar velikih razmjera u regiji Ternopil u međuvremenu je ugašen, objavila je vojna uprava regije u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

-Ozlijeđenih nije bilo, dodali su iz uprave.

Nije odmah bilo jasno koji objekt gori.

Sve bespilotne letjelice koje su ranije tijekom noći gađale Kijev su uništene i nema izvješća o šteti ili ozlijeđenima, ali postoji novi rizik od napada, rekao je Serhij Popko, čelnik kijevske vojne uprave na Telegramu.