Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Hrvatska remizirala, Srbija ostala bez ključnog igrača u porazu od Španije

dominik livakovic
FOTO: Pixsell
Dominik Livaković isključen

Hrvatska je ostala bez Livakovića, a reprezentacija Srbije doživjela je težak poraz u Cordobi protiv Španije

Nogometna reprezentacija Hrvatske odigrala je neriješeno u susretu 4. kola A Lige nacija na gostovanju kod Poljske. Viđeno je čak šest golova, a završilo je 3:3. Poljska je povela u 5. minutu golom Zielinskog, no već do 26. minuta Hrvati su vodili 3:1. Sosa je pogodio u 19. minutu, Sučić u 24. minutu, a Baturina u 26. Ipak, Poljaci se vraćaju u utakmicu u 45. minutu kada pogađa Zalewski.

Gol za bod Poljacima stigao je u 68. minutu a strijelac je bio Szymanski.

Golman Dominik Livaković isključen

Hrvatska je u 76. minutu ostala sa 10 igrača u polju nakon što je golman Livaković dobio direktan crveni karton.

Portugal je lider grupe sa 10 bodova nakon večerašnjeg remija sa Škotima (0:0), Hrvatska ima 7 bodova, a Poljska 4. Škoti su posljednji s jednim bodom. U sljedeće kolu Hrvatska će u goste Škotima, dok će Portugal biti domaćin Poljacima.

Srbija ubjedljivo poražena u Cordobi

Reprezentacija Srbije doživjela je težak poraz u Cordobi protiv Španije. Domaći su slavili s 3:0 golovima Laporte (5. minuta), Morate (65. minuta) i Baene (77. minuta).

baena gol
FOTO: Screenshot
Baena je sjajno pogodio iz penala

Morata je u 54. minutu propustio realizirati penala.

alvaro morata
FOTO: Screenshot
Alvaro Morata slavi gol protiv Srbije, prethodno je promašio penal u 54. minutu

Ono što je za Srbiju vjerovatno lošije od poraza protiv aktuelnog prvaka Evrope jeste činjenica da su uoči ključnog meča za ostanak u A diviziji Lige nacija, ostali bez jednog od najvažnijih igrača. Defanzivac Strahinja Pavlović dobio je direktan crveni karton i neće moći sigurno igrati protiv Švicarske u 5. kolu.

Španije sada ima 10 bodova, Danska je druga sa 7, a Srbija treća sa 4 boda. Švicarska ima jedan bod nakon večerašnjeg remija s Dancima (2:2).