Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

BiH od 22. do 24. oktobra domaćin NATO Partnerskog 360 Simpozija 2024

Foto: Fena

Organizacija NATO Partnerskog simpozija 360 je potvrda uspješne saradnje i partnerstva NATO-a i Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina će od 22. do 24. oktobra biti domaćin NATO Partnerskog 360 Simpozija 2024, koji se održava u Sarajevu.

Simpozij organiziraju Odjel za politička pitanja i sigurnosnu politiku NATO-a (IS PASP) i Saveznička komanda za transformaciju (ACT). Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Ministarstvom odbrane BiH i Ministarstvom sigurnosti BiH, koordinira aktivnosti na pripremi i organizaciji ovog događaja.

Organizacija NATO Partnerskog simpozija 360 je potvrda uspješne saradnje i partnerstva NATO-a i Bosne i Hercegovine.

Simpozij 360, uz NATO Samit i sastanke na ministarskom nivou, je jedan od važnijih događaja koji okuplja oko 250 učesnika, vojnih i civilnih predstavnika iz zemalja članica NATO i partnerskih zemalja i organizacija.

Cilj Simpozija 360 je učvršćivanje zajednice partnera i unapređenje jedinstva, zajedničkog djelovanja i napora NATO i partnera. Istovremeno, ojačava se razumijevanje globalnog bezbjedonosnog okruženja, šire informacije o novim konceptima, i istražuju trendovi i potrebe koji su najvažniji za poboljšanje odnosa NATO i partnera, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.