Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Leonard zbog ozljede propušta ostatak predsezone, upitan i početak sezone

Foto: Screenshot/X

U sezoni 2022./23. 33-godišnji Leonard je igrao u 52 utakmice regularne sezone i u 68 utakmica prošle sezone

Košarkaš Los Angeles Clippersa Kawhi Leonard propustit će cijelu predsezonu zbog ozljede desnog koljena koja dovodi u pitanje i hoće li biti sposoban zaigrati na početku regularne sezone.

Za Los Angeles Clipperse regularna sezona počinje 23. oktobra protiv gostujućih Phoenix Sunsa za koje nastupa naš Jusufn Nurkić. Trener Clippersa Tyronn Lue rekao je u ponedjeljak o trenutnim izgledima za Leonarda:

-Nastavlja s rehabilitacijom. Nastavlja postajati sve bolji. Nastavlja označavati okvire.

Leonard je prošlog proljeća zbog problema s koljenom igrao samo u 2. i 3. utakmici prvog kruga doigravanja u kojem su Clippersi izgubili od Dallas Mavericksa.

Zdravstveni problemi mučili su Leonarda, dvostrukog NBA odbrambenog igrača godine i dvostrukog MVP-ja finala (sa San Antonio Spursima 2014. i Toronto Raptorsima 2019.).

U doigravanju 2023. nije igrao u posljednje tri utakmice prvog kola u kojem su Clippersi poraženi od Sunsa. Leonard je propustio posljednjih osam utakmica Los Angelesa nakon sezone 2021. jer je ozlijedio desno koljeno, a propustio je cijelu sezonu 2021./22. nakon operacije prednjeg križnog ligamenta.

U sezoni 2022./23. 33-godišnji Leonard je igrao u 52 utakmice regularne sezone i u 68 utakmica prošle sezone.

Izabran je u All-Star momčad po šesti put u sezoni 2023./24. koju je završio s prosjekom od 23,7 poena, 6,1 skokova, 3,6 asistencija i 1,6 ukradenih lopti.