Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Malverzacije u KJKP Rad

Salamović i Sulejmanović predati u nadležnost Tužilaštva KS

tuzilastvo ks
Foto: Tužilaštvo KS

Pod istragom je još šest osoba, a među njima i bivša direktorica Vera Arnautović i članovi Nadzornog odbora u ovom komunalnom preduzeću.

Direktor KJKP Rad Nijaz Salamović i bivši predsjednik Nadzornog odbora tog preduzeća Reuf Sulejmanović koji su jučer uhapšeni, danas su predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, kako je jučer objavio Fokus, akciji su prethodile koordinirane aktivnosti pripadnika Uprave policije MUP-a i Tužilaštva KS u okviru kojih su jučer uhapšeni direktor Javnog komunalnog preduzeća „Rad“ Nijaz Salamović (NiP) i Reuf Sulejmanović (Naša stranka), bivši predsjednik NO ovog preduzeća, te aktuelni izvršni direkor Željeznica FBiH, epilog su, zapravo, važnih poteza jedne kantonalne institucije.

Riječ je o Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS na čelu s Erduanom Kafedžićem, koji je, u skladu sa Zakonom i svojim ingerencijama, praktično, zadokumentovao cijeli slučaj ove političke korupcije.

Pod istragom je još šest osoba, a među njima i bivša direktorica Vera Arnautović i članovi Nadzornog odbora u ovom komunalnom preduzeću.

Sumnjiče se da su u protekle tri godine nezakonito imenovali Salamovića prvo za izvršnog direktora a potom i za direktora preduzeća, iako nije ispunjavao uvjete za ove pozicije.