Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

50 godina benda

Nakon što su udruženja iz Hrvatske tražili “tjeranje” Islamovića, Bijelo dugme stiže u Zagreb

Foto: Pixsell/Arhiv

U sklopu nove turneje svirat će u regiji i po svijetu, i to kroz dvije godine tokom kojih bend planira održati 50 koncerata za 50 godina benda.

Bijelo dugme u subotu, 29. marta 2025. stiže u Arenu Zagreb u sklopu turneje Doživjeti stotu! kojom obilježava 50 godina karijere. Nakon rasprodanih koncerata u Puli i Splitu, nakon kojeg su Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara i Domovinski pokret tražili da se pjevač Alen Islamović proglasi nepoželjnim u Hrvatskoj zbog pjesme “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo”, bend stiže i u Zagreb gdje će biti vrhunac njihove turneje.

U Arenu Zagreb stiže “zlatna” postava benda koju čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu te Ogi Radivojević na klavijaturama, javlja Index.hr.

S obzirom na to kako klavijaturisti Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, na klavijaturama će biti dugogodišnji Bregovićev saradnik Ogi Radivojević.

Bend ponovo nastupa nakon skoro 20 godina od posljednjih koncerata koje su održali 2005. u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu pred više od dvjesto hiljada gledatelja.

U sklopu nove turneje svirat će u regiji i po svijetu, i to kroz dvije godine tokom kojih bend planira održati 50 koncerata za 50 godina benda.