Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bjeloruska teniserka

Sabalenka treći put osvojila turnir u Wuhanu, to joj je četvrta titula ove godine

Foto: Screenshot

Dvadesetšestogodišnja Sabalenka osvojila je četvrtu ovogodišnju lovoriku, a ukupno 17. u karijeri, a Bjeloruskinja je očito jako voli Wuhan jer je ondje slavila 2018. i 2019

Bjeloruskinja Arina Sabalenka pobjednica je teniskog turnira WTA serije 1000 u kineskom Wuhanu, čiji je nagradni fond 3 miliona eura.

Druga igračica svijeta je u finalu nakon dva sata i 36 minuta svladala Kineskinju Zheng Qinwen s 6:3, 5:7, 6:3.

Sabalenka je u polufinalu nakon velikog preokreta svladala Amerikanku Coco Gauff, dok je Zheng, inače sedma igračica svijeta, u dva seta bila bolja od svoje sunarodnjakinje Wang Xinyu.

Dvadesetšestogodišnja Sabalenka osvojila je četvrtu ovogodišnju lovoriku, a ukupno 17. u karijeri, a Bjeloruskinja je očito jako voli Wuhan jer je ondje slavila 2018. i 2019.

Ove je godine bila najbolja u još dva Grand Slam turnira, Australian Open i US Open, a osvojila je i turnir u Cincinnatiju, što joj je najbolja sezona po titulama.

Ova godina je također vrlo uspješna za 22-godišnju Zheng. Kineskinja je osvojila zlatnu medalju i uspjeh karijere na Olimpijskim igrama u Parizu, a pobijedila je i na zemlji u Palermu i ponovila prošlogodišnji uspjeh.

Ukupno, nakon današnjeg finalnog poraza, ostaje s tri lovorike na WTA Touru.