Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bliski istok

CNN: Iran obavijestio SAD i druge zemlje Bliskog istoka da će uzvratiti na napad Izrael

Foto: Screenshot

Iran je tokom te operacije ispalio oko 200 balističkih projektila na Izrael i saopćio da je 90 posto njih pogodilo svoje ciljeve

Iran je obavijestio SAD i neke zemlje na Bliskom istoku da će uzvratiti na svaki novi napad Izraela, rekao je danas za CNN izvor u Teheranu koji je upoznat sa diplomatskim razgovorima.

U petak je izvor rekao za CNN da je izraelski kabinet razgovarao o tome kako da odgovori na iranski raketni napad 1. oktobra, ali nije donio odluku o tome.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu sazvao je novu sjednicu vlade, rekao je izraelski zvaničnik američkoj televiziji.

Iran je 1. oktobra izveo napad balističkim projektilima na Izrael kao odgovor na izraelsko ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu u aprilu, kao i na ubistvo lidera Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha zajedno sa iranskim vojnim savjetnikom, brigadnim generalom Abasom Nilforušanom u septembru.

Iran je tokom te operacije ispalio oko 200 balističkih projektila na Izrael i saopćio da je 90 posto njih pogodilo svoje ciljeve.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je da će Izrael pogoditi Iran na način koji će biti “smrtonosan, precizan i iznenađujući”.