Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Miholjsko ljeto je tu: Pred nama topli i sunčani dani, evo kada se očekuju opet padavine

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

U Bosni i Hercegovini jutros većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Više oblačnosti ima na istoku zemlje.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni, saopćeno je iz FHMZ-a.

Prognoza za naredne dane

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C.

U utorak u Bosni će preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove dio prijepodneva će biti dosta magle ili niske oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. Kiša sa jugozapada se očekuje tokom noći na petak. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.