Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

misteriozan slučaj

Procurio iskaz brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić: “U vreći je tijelo djeteta”

Foto: Pixsell/Društvene mreže

Tijelo djevojčice Danke Ilić do danas nije pronađeno

Dalibor Dragijević, brat Dejana Dragijevića, jednog od dvojice optuženih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić 26. marta u Banjskom Polju, nakon uhićenja dao je iskaz u Policijskoj upravi u Boru, a u tužiteljstvu nije saslušan jer je preminuo tijekom policijskog zadržavanja.

U optužnici za ubistvo Danke Ilić, do koje je došao Telegraf.rs, nalazi se i iskaz Dalibora Dragijevića iz policije u kojem je optužio brata da je ubio dijete.

On je saslušan 6. aprila i rekao je da je njegov brat Dejan Dragijević 26. marta bio na poslu u Vodovodu, gdje je radio u prvoj smjeni od 7 do 15 sati, a da je tog dana kući došao u 15:30.

“Bio je uznemiren”

-Primijetio sam promjene u njegovom ponašanju, bio je uznemiren. Nije mi rekao koji je razlog tome, a kasnije sam na televiziji čuo da je neko dijete nestalo u Banjskom Polju. Koliko se sjećam, 28. aprila nakon 16 sati, Dejan je svojim Peugeotom 3072 plave boje došao kući i tada sam u prtljažniku njegovog automobila vidio vreću bijele boje. Pitao sam ga što je u njoj, a on mi je rekao da se u njemu nalazi dijete.

Nije mi bilo dobro, pitao sam ga što to radi, kakvo je to dijete, a on mi je rekao da su dijete zgazili autom pa pokupili. Tada je tu bio i naš otac Radoslav Dragijević, on je također vidio vreću u gepeku, ispričao je Dragijević.

Kako stoji u iskazu, pitao je brata Dejana šta će učiniti, a onda su se dogovorili da vreću s djetetom zajedno odnesu u napuštenu kuću na novom Zlotskom putu, da su tada otišli automobilom i ostavili vreću u prizemlju te kuće, tako što su je samo spustili na pod, a da su se nakon toga vratili kući.

“Brat mi je rekao da je uzeo vreću s tijelom djeteta”

-Ne sjećam se koji je dan bio, ali znam da je bilo prije nego što je moj brat Dejan uhapšen. Brat mi je rekao da je uzeo vreću s tijelom djeteta iz kuće gdje smo ga ostavili i svojim autom te da ga je prevezao i zakopao negdje u blizini Brestovačkog mosta, zaključio je Dragijević.

Inače, optužnica koja je podignuta za ubistvo Danke Ilić još nije potvrđena, te postoji mogućnost da je sud vrati na dopunjavanje.

Podsjetimo, Dragijević i Janković, radnici komunalnog poduzeća, uhapšeni su 4. aprila, a Dejanov otac i brat, Radoslav i Dalibor Dragijević dva dana kasnije zbog pomaganja u skrivanju tijela djevojčice.

Dan kasnije, 7. aprila, Dalibor Dragijević umro je u policijskoj postaji u Boru. Portal Radar otkrio je da je Dragijević preminuo od posljedica premlaćivanja, a ne prirodnom smrću kako je saopćio MUP. Dvojica osumnjičenih prvo su priznala ubojstvo, a kasnije su promijenili iskaze te poručili da je policija od njih iznudila priznanja.

Tijelo Danke Ilić do danas nije pronađeno.