Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

samo 50 primjeraka

BMW-ov koncept Skytop ide u proizvodnju, i već je rasprodan

BMW Skytop
FOTO: BMW
BMW Skytop

BMW Skytop nastao je na osnovi serije 8, a ima potpuno nov vanjski dizajn s targa krovom

BMW-ov koncept Skytop ide u proizvodnju. Model je i prije službene objave rasprodan. Nakon što smo mi smrtnici obaviješteni da će se naći u proizvodnji, isti izvor potvrdio je da je cjelokupna serija od 50 primjeraka već rasprodana.

Podsjetimo, BMW Skytop je kao koncept predstavljen ove godine na Concorso d’Eleganza Villa d’Este, gdje je izazvao ogroman interes, očito i onih koji mogu uticati na upravu BMW-a. 

A ako se pitate koliko će Skytop koštati, najbolji orijentir može biti 3.0 CSL. Imao je jednaku seriju od 50 primjeraka, a te 2022. godine rasprodan je po pojedinačnoj cijeni od čak 750.000 eura. Pokazao se kao odlično ulaganje jer su kasnije pojedini primjerci prodavani po osjetno višoj cijeni, većoj i od milion eura.

BMW Skytop nastao je na osnovi serije 8, a ima potpuno nov vanjski dizajn s targa krovom. Pokreće ga standardni 4.4 twin-turbo s 625 KS u kombinaciji sa Steptronic mjenjačem. Recimo i da 100 km/h postiže za 3.3. sekunde. Ali u teoriji jer će većina ovih automobila provoditi vrijeme u kolekcionarskim brlozima uz tek povremeno pojavljivanje u javnosti.