Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kreću iz mostara

KK Radnički iz Goražda u subotu debituje u Premijer ligi

kk radnicki gorazde
FOTO: Fena
KK Radnički Goražde

Košarkaški klub Radnički iz Goražda sutrašnjom utakmicom u Mostaru protiv istoimene ekipe, otvaraju sezonu u debitantskom nastupu u Premijer ligi BiH.

Goraždani u grad na Neretvi idu s puno optimizma s obzirom da su pripreme odrađene vrlo dobro i da su svi igrači na raspolaganju treneru Hasanu Rikalu.

– Sutra otvaramo sezonu nakon dobrih priprema koje su trajale dva mjeseca. Trebali smo igrati prošle sedmice ali kolo je odgođeno zbog nemilih događaja u našoj zemlji. Startamo u u Mostaru protiv istoimene ekipe i nadamo se što boljem rezultatu i pobjedi u gostima – kazao je Rikalo.

Uprava i igrački kadar navijačima obećavaju lijepu košarku i borbu za svaku loptu, uz poštivanje protivnika.

– Ekipa Mostara su takođe novajlije u PL BiH kao i mi. Nema podcjenjivanja, njihova ekipa je mlada koja igra brzo tako da se nećemo opuštati i ništa prepuštati slučaju. Premijer liga je takva da se i najmanja greška koristi i kažnjava tako da moramo biti fokusirani na svoju igru da odigramo što bolje i da se predstavimo u što boljem svjetlu – dodao je Rikalo.

Navijače, upravu i sve simpatizere kluba raduje činjenica da će svi igrači u sutrašnjoj utakmici biti na raspolaganju.

– Svi smo zdravi, sanirali smo neke manje povrede koje su neminovne jer intenzivno se trenira. Na okupu smo i nadamo se da će tako biti kroz sezonu u kojoj ćemo, vjerujem, igrati lijepu košarku. Kockice su se poklopile jer proces je da se napravi ekipa i sistem igre u oba pravca, u odbrani i napadu. Napredujemo iz dana u dan, liga će pokazati svoje, a mi  treba da budemo što bolji i nadamo se što boljim partijama – zaključio je trener KK Radnički.

Nakon Mostara, goraždanski klub očekuje novo gostovanje neugodnoj ekipi Jahorine s Pala, nakon čega će u gradu na Drini  dočekati KK Mladost iz Mrkonjić Grada.