Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija?!

Nijemci šokirani svlačionicama Bilinog polja, iz Čelika poručuju “nama je najljepši”

svlacionica bilino polje

Utakmica trećeg kola UEFA Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Njemačke igra se večeras na “Bilinom polju” u Zenici, s početkom u 20:45 sati

Njemačka TV kuća RTL objavila je video snimak svlačionice na Stadionu “Bilino polje” u Zenici, koja je predviđena za ekipu selektora Juliana Nagelsmanna. Nijemci nisu krili iznenađenje uslovima koje su zatekli.

U snimku, koji je objavljen na YouTube kanalu RTL Sport, naglašena je začuđenost izgledom svlačionica, a opis uz video glasi: „Ovako izgledaju svlačionice za tim Njemačke u Ligi nacija“.

Uz video su dodani emotikoni koji pokazuju iznenađenje i zabrinutost, što implicira da je televizijska kuća razočarana uslovima u kojima će se njemački nacionalni tim pripremati za utakmicu.

Nakon što su snimci svlačionica “Bilinog polja” iz Zenice izazvali reakcije u Njemačkoj i širem regionu, iz Nogometng kluba Čelik objavili su post na svom Facebook nalogu. Nije baš najjasnije je li u pitanju reakcija na objave Nijemaca.

Iz Čelika su uz fotografiju stadiona Bilino polje poručili: “Nama je najljepši”.

Nema sumnje da je zeničanima Bilino polje ponos, no mnogi će reći da bi svlačionice “ponosa” ipak trebale izgledati malo bolje i modernije 30 godina nakon rata.

Podsjetimo, utakmica trećeg kola UEFA Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Njemačke igra se večeras na “Bilinom polju” u Zenici, s početkom u 20:45 sati, te uz direktan TV prijenos na BHT1.