Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga nacija

Fudbalski spektakl na Bilinom polju: Reprezentacija BiH igra protiv Njemačke

bilino polje zenica
Ilustracija: BHRT

Utakmica Bosna i Hercegovina – Njemačka na programu je u 20.45 sati

Bosnu i Hercegovinu danas očekuje nogometni spektakl. Na Bilinom polju u Zenici u okviru A divizije Lige nacija reprezentacija naše zemlje igra meč protiv Njemačke, jedne od najtrofejnijih selekcija svijeta. Sve utakmice “Zmajeva” u Ligi nacija pratite ekskluzivno u programima BHRT-a.

Nijemci su juče doputovali u BiH te su već odradili trening na Bilinom polju dok su izabranici Segeja Barbareza trenirali u Butmiru.

Sergej Barbarez, selektor bh. fudbalera, rekao je da bi navijači mogli biti veliki adut za njegov tim, te se nada da će nakon duela s Nijemcima sa stadiona izaći s osmijehom na licu.

“Publika nam može biti veliki adut. Nadamo se dobroj atmosferi, dobrom ulasku u utakmicu pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Imaju mnogo igrača, imaju širinu, naša koncentracija je na naš plan. Suludo je razmišljati o njima, znamo njihov kvalitet, odnosno koliko mogu”, istakao je Barbarez komentarišući činjenicu da Njemačka u Zenicu stiže bez dosta povrijeđenih standardnih reprezentativaca.

Selektor BiH ističe da će ovo biti posebna utakmica za njega, jer je igračku karijeru gradio u njemačkoj Bundesligi, a uz to će debitovati na klupi bh. reprezentacije pred domaćom publikom.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Njemačka na programu je u 20.45 sati. Tri dana kasnije opet u Zenici BiH će ugostiti Mađarsku. Obje utakmice možete pratiti uživo u programima BHRT-a.

Poslije dva odigrana kola u grupi “3” elitne UEFA Lige nacija “A” Njemačka i Nizozemska imaju po četiri, dok su Bosna i Hercegovina i Mađarska sakupile po jedan.