Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gostovanje u Sjevernoj Makedoniji

“Jedan je Muhammad Ali” izveden na Internacionalnom festivalu u Gostivaru

jedan je muhammad ali
Foto: Velija Hasanbegović

U prepunoj sali kulturnog centra “Gostivar“ predstava „Jedan je Muhammad Ali“ oduševila je sve ljubitelje pozorišne umjetnosti, koji su višeminutnim ovacijama i aplauzom ispratili glumački ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo

U sklopu regionalnih gostovanja, sinoć je na 8. Internacionalnom teatarskom festivalu “Othello“ u Gostivaru u Sjevernoj Makedoniji, izvedena dramska predstava Narodnog pozorišta Sarajevo „Jedan je Muhammad Ali“, autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

U prepunoj sali kulturnog centra “Gostivar“ predstava „Jedan je Muhammad Ali“ oduševila je sve ljubitelje pozorišne umjetnosti, koji su višeminutnim ovacijama i aplauzom ispratili glumački ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo.

Uloge su ostvarili: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Dino Bajrović.

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

Na 8. Internacionalnom teatarskom festival “Othello”, a u okviru festivalskih večeri biće izvedeno pet predstava iz Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Grčke. Internacionalni teatarski festival “Othello” tradicionalno dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija i to: najbolja predstava, reditelj, glumac i glumica. Internacionalni teatarski festival “Othello” organizuje istoimeno udruženje iz Gostivara, uz podršku Ministarstva kulture, Opštine Gostivar i Centra za kulturu ASNOM. Festival će trajati do 12. oktobra, a sve predstave igraju se na sceni Doma kulture sa početkom u 20:00 sati.

Nakon gostovanja 8. Internacionalnom teatarskom festivalu “Othello” u Gostivaru, u sklopu regionalne turneje, predstava „Jedan je Muhammad Ali“ 28. oktobra bit će izvedena u Novom Pazaru.