Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambiciozni projekt

Energoinvest potpisao milionski ugovor o isporuci opreme za solarne elektrane

energoinvest
Foto: Fena

Ovaj ugovor predstavlja ne samo važan komercijalni uspjeh, već i simboličan zaokret ka održivom razvoju i obnovljivim izvorima energije

Kompanija Energoinvest d.d. potpisala je ugovor o isporuci opreme za solarne elektrane vrijednosti preko 1,3 miliona KM.

Ovaj ugovor predstavlja ne samo važan komercijalni uspjeh, već i simboličan zaokret ka održivom razvoju i obnovljivim izvorima energije.

Ovaj ambiciozni projekt dolazi samo 10 dana nakon potpisivanja ugovora o saradnji sa renomiranom njemačkom kompanijom Wattkraft, čime se potvrđuje odlučnost Energoinvesta da postane aktivni učesnik u energetskoj tranziciji i segmentu obnovljivih izvora energije.

-Dosadašnji način poslovanja Energoinvesta i prihodi koji se ostvaruju nas čine podložnim rizicima i oscilacijama u poslovanju. Ovim projektom i partnerstvima u oblasti energetske tranzicije, otvaramo nove linije prihoda i oslobađamo potencijal koji Energoinvest ima kao ‘energetska’ kompanija. Oduševljeni smo što u veoma kratkom roku postižemo ovakve rezultate, što dodatno potvrđuje ispravnost naše poslovne strategije. Ovakav i slični projekti ne samo da doprinose održivom razvoju, već i otvaraju nova radna mjesta, pružajući lokalnim zajednicama priliku za angažman u sektorima koji su vitalni za budućnost – izjavio je direktor Energoinvesta Mirza Ustamujić.

Sa ovakvim koracima, Energoinvest ne samo da odgovara na izazove savremenog tržišta, već i aktivno doprinosi globalnoj borbi protiv klimatskih promjena, istovremeno smanjujući zavisnost od fosilnih goriva i jačajući svoju poziciju na tržištu. Ovaj ugovor je samo početak ambicioznog plana kompanije da se etablira kao ključni igrač u oblasti obnovljivih izvora energije, osiguravajući time bolju budućnost za sve, saopćeno je iz Energoinvesta.