Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup tk

Akcija policije u Gradačcu: Uhapšeno pet osoba, spašena djeca i maloljetnici

gradacac policija
Foto: Pixsell/Arhiv

U okviru akcije koja se provodi po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i po nalogu Tužilaštva TK izvršeni su pretrese na više lokacija na području Gradačca

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac uhapsili su pet osoba koje se sumnjiče za krivično djelo trgovina ljudima, a vezano za prisilno prosjačenje i prisilan rad, uglavnom djece i maloljetnih osoba, ali i određenog broja punoljetnih osoba.

U okviru akcije koja se provodi po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i po nalogu Tužilaštva TK izvršeni su pretrese na više lokacija na području Gradačca.

-Nakon kriminalističke obrade istražitelji MUP-a TK će osumnjičene osobe, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac će donijeti naredbu o provođenju istrage i ispitati osumnjičene, te će se poduzimati dalje mjere u odnosu na njih.

Radi se o predmetu u kojem su se provjere i istražne radnje provodile više mjeseci. Za smještaj na sigurne lokacije i brigu o oštećenim osobama su uključeni nadležni organi socijalnog staranja, naveo je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.