Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

udar na slobodu medija

Novi pritisci na redakciju portala Spin.info: Prijava policiji za klevetu vlasnika “Mraza”

Vasković se danas u pratnji advokata odazvala policijskom pozivu i tada joj je predočeno da se radi o prijavi koju je paljanskoj policiji protiv nje podnio vlasnik firme “Mraz” Mladen Kovačević

Glavna i odgovorna urednica portala Spin.info Sanja Vasković pozvana je jučer u popodnevnim satima da dođe danas u Policijsku stanicu (PS) Istočna Ilidža kako bi je policija ispitala u svojstvu osumnjičene za krivično djelo kleveta. Na pozivu nije navedeno o kom se konkretno predmetu radi te na šta se kleveta odnosi.

Vasković se danas u pratnji advokata odazvala policijskom pozivu i tada joj je predočeno da se radi o prijavi koju je paljanskoj policiji protiv nje podnio vlasnik firme “Mraz” Mladen Kovačević.

“Vi ste osumnjičeni da ste u dužem vremenskom periodu na internet portalu čiji ste Vi vlasnik i urednik, objavili niz tekstova u kojima ste, prema navodima prijavioca Mladena Kovačevića, vlasnika preduzeća ‘Mraz'”’ Pale, iznosili niz neitina i kleveta”, navodi se u prijavi i dodaje da je tekstovima objavljenim na ovom portalu prijaviocu i preduzeću koje zapošljava 400 radnika narušen ugled.

U ovoj fazi postupka, Vasković je iskoristila pravo da ne iznosi svoju odbranu.

Naime, prije pola godine Spin.info je objavio tekst o poslovanju firme “Mraz” iz Pala. Nakon objavljivanja teksta vlasnik firme Mladen Kovačević u više navrata pozivao je autora teksta i vršio pritisak na njega.

Prije nekoliko dana u svom novom tekstu novinarka Sanja Vasković se ponovo dotakla nepravilnosti u poslovanju ovog preduzeća, nakon čega je vlasnik “Mraza” pozvao i nju lično, te prijetio da će je prijaviti policiji i pokušao uticati na pisanje novinarke.

Inače, ovo nije prvi put da se Spin.info nalazi na meti pritisaka i napada funkcionera i drugih aktera naših priča.

Šta je SPIN Info pisao?

Od početka 2021. do kraja 2023. godine fima “Mraz” doo Pale, naplatila je 456.000 maraka iz programa podrške zapošljavanju koje dodjeljuje Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, što i ne bi bilo sporno da radnice ovog preduzeća koje osim u Palama, ima i poslovne jedinice u Foči i Nevesinju nisu zapošljavane “na određeno”, na mjesec dana, pa su po isteku ovog roka opet zapošljavane na ista radna mjesta.

Za to vrijeme firma je naplaćivala nove podsticaje za zapošljavanje “novih radnika”.