Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

goražde

Dileri uhapšeni u akciji “Drina” nagodili se s Tužilaštvom

akcija drina
FOTO: FUP

Protiv preostalih četvoro lica koja su lišena slobode u navedenoj akciji očekuje se podizanje optužnice u narednim danima

Općinski sud u Goraždu donio je presudu kojom su Šemsudin Perla, Adnan Durović i Rasim Čeljo osuđeni na ukupno četiri godine zatvora, zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana  člana 238. stav 1. KZ FBiH – potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva BPK Goražde.

Trojica uhapšenih u policijskoj akciji “Drina“ zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga” sklopili su sporazume s Tužilaštvom BPK-a. To znači da su se odrekli prava na dalje suđenje, kao i prava na žalbe na presude koje im je na temelju sporazuma izrekao Općinski sud u Goraždu.

Postupajući sudija je optuženom Adnanu Duroviću izrekao kaznu zatvora u trajanju od 1 godinu i 6 mjeseci. Optuženom Šemsudinu Perli izrečena je kazna zatvora u trajanju od 1 godine. Optuženom Rasimu Čelju pored kazne zatvora u trajanju od 1 godine i 6 mjeseci izrečena je novčana kazna u iznosu od 1.200 KM zbog krivičnog djela nedozvoljeno nabavljanje, držanje ili nošenje vatrenog oružja, dijelova za vatreno oružje i municije.

U odnosu na ostala četiri lica koja su uhapšena u akciji “Drina“ postupak se nastavlja.

Uhapšeno ukupno sedam osoba

U akciji kodnog naziva “Drina” provedenoj od strane MUP-a BPK-a Goražde i Federalne uprave policije 21. februara 2023. godine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Goražde, slobode je lišeno sedam osoba na područiju BPK-a i KS, zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Protiv preostalih lica koja su lišena slobode u navedenoj akciji očekuje se podizanje optužnice u narednim danima, naveli su iz Tužilaštva.