Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Humanitarna akcija

Slikarski susreti “Zenica slika” za pomoć žrtvama poplava

Foto: Naš most Zenica

“Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti i humanitarne akcije da se pridruže ovom događaju i podrže radove ovih talentovanih umjetnika, te na taj način doprinesu naporima pomoći žrtvama poplava”, saopćili su iz Udruženja Naš most Zenica

Slikarski susreti pod nazivom “Zenica slika”, koji će okupiti slikare i slikarice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, bit će održani 12. i 13. oktobra.

U organizaciji Udruženja Naš Most Zenica, taj događaj ima za cilj ne samo promociju umjetnosti, već i humanitarni karakter – sve slike koje nastanu tokom susreta biće prodate, a prihod će biti usmjeren na pomoć žrtvama nedavnih poplava u BiH.

Susret će pružiti priliku umjetnicima da kroz kreativni rad pruže podršku onima kojima je najpotrebnija. Pored slikanja, planirani su i razgovori o važnosti umjetnosti u kriznim situacijama, te kako zajednica može kroz kulturne inicijative pomoći u obnovi i solidarnosti.

-Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti i humanitarne akcije da se pridruže ovom događaju i podrže radove ovih talentovanih umjetnika, te na taj način doprinesu naporima pomoći žrtvama poplava- saopćili su iz Udruženja Naš most Zenica.