Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pomoć poplavljenim područjima

Udruženje Pomozi.ba, TV Nova i N1 organizuju humanitarnu akciju “Za naše ljude”

poplave pomoc
Foto: Nova TV

Više od 100 ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine i regije odgovarat će na telefonske pozive gledatelja, a svaki poziv bit će direktna donacija Udruženju Pomozi.ba

TV Nova, N1 i Udruženje Pomozi.ba u utorak, 8. oktobra u 20.00 sati u direktnom prijenosu na oba kanala organiziraju humanitarnu večer “Za naše ljude” za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini. Više od 100 ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine i regije odgovarat će na telefonske pozive gledatelja, a svaki poziv bit će direktna donacija Udruženju Pomozi.ba.

-Okupili smo se oko iste ideje, a to je humanost na djelu. Bezbroj puta Bosanci i Hercegovci pokazali su empatiju, solidarnost, ne samo kada se tragedije i nesreće dogode na našim prostorima. Gdje god smo mogli biti i pomagati, naši ljudi su uvijek na prvoj liniji. Slike koje ovih dana gledamo iz Jablanice, Fojnice, Kiseljaka, Kreševa, Konjica su stravične i bez obzira što je pomoć stigla sa svih strana, nema nikakvih dilema da će stanovništvu ovih područja još dugo trebati pomoć, da ponovno stvore svoja ognjišta i sve ono što su izgubili. Želimo im poručiti da nisu sami i da je cijela BiH uz njih – kazali su sa TV Nove i N1.

Kako dodaju, pozivu su se do sada odazvale brojne poznate ličnosti iz kulturnog, društvenog života iz cijele regije, kao i intelektualci, sportisti, privrednici i predstavnici medija.