Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općinski sud u Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Zorana Čegara

Foto: CIN/ Arhiva
Zoran Čegar ispred Općinskog suda u Dubrovniku

Tužilaštvo je predložilo saslušanje četiri svjedoka, vještaka iz oblasti kriminologije i izvođenje više od 30 materijalnih dokaza, kao i oduzimanje krivotvorenih dokumenata

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Čegara zbog krivotvorenja isprave, saopćeno je iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Suspendovani načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije se tereti da je 18. januara 2019. godine, zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Sarajevu dostavio krivotvoreni ugovor o kupoprodaji nekretnine u Nišićima, bez datuma i potpisa, na ime Zoran Čegar, i bez da je sačinjen od strane notara iz Srbije čiji pečat nije korišten u ugovoru. Prema saopćenju, uknjižba je odbijena rješenjem Općinskog suda u Sarajevu, piše Detektor.ba.

“Čegar se tereti da je i četiri dana nakon toga, isti krivotvoreni Ugovor dostavio i Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar u općini Ilijaš, iako je znao da navedeni ugovor, potvrda i klauzula nisu sačinjeni od strane notara iz Srbije. Tako javne isprave upotrijebio je kao prave radi promjene upisa posjednika na tri parcele u Nišićima”, stoji u saopćenju.

Tužilaštvo je predložilo saslušanje četiri svjedoka, vještaka iz oblasti kriminologije i izvođenje više od 30 materijalnih dokaza, kao i oduzimanje krivotvorenih dokumenata.

Detektor je u novembru 2022. izvijestio da je Čegar suspendovan s pozicije načelnika uniformisane policije nakon pokretanja unutrašnje istrage u vezi s nasilničkim ponašanjem i upućenim prijetnjama novinarki Centra za istraživačko novinarstvo (CIN).