Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja ove radne sedmice

pljusak kiša vrijeme
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Danas dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti

Po kotlinama i uz riječne tokove jutros ima dosta magle i niske oblačnosti. U ostalim područjima je pretežno vedro.

Danas dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. U većem dijelu zemlje će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U kotlinskom dijelu Sarajeva dosta niske oblačnosti prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U srijedu, 9. oktobra , u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Jače padavine se očekuju na zapadu, sjeveru i istoku Hercegovine i na jugozapadu i dijelu centralne Bosne. Uz jaču kišu prognozira se između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni, najviša dnevna između 19 i 25 stepeni.

U četvrtak, 10. oktobra, u većem dijelu Bosne preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. U Hercegovini i jugozapadu Bosne se očekuje pretežno oblačno vrijeme gdje rijetko može pasti malo kiše. Jače naoblačenje sa zapada, koje će usloviti kišu širom zemlje, očekuje se tokom noći na petak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, najviša dnevna uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U petak, 11. oktobra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Ne očekuju se obilnije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jugo prije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena, saopćeno je iz FHMZ-a.