Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rezultati izbora

Dva velika iznenađenja: Ovo su pobjednici za gradonačelnike i načelnike u RS-u

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Iako CIK još nije potvrdio, poznati su svi pobjednici u opštinama u entitetu Republika Srpska

Draško Stanivuković ostaje gradonačelnik Banje Luke, Zoran Adžić Gradiške, Slobodan Javor Prijedora, Darko Tomaš Prnjavora, Boris Jerinić Doboja, Mirko Ćurić Trebinja, Ljubiša Ćosić Istočnog Sarajeva, a Ljubiša Petrović Bijeljine, pokazuju zasad dostupni, preliminarni rezultati izbora, pišu Nezavisne.

Bojan Ivanović dolazi na čelo Zvornika, Miroslav Bojić nije imao protivkandidata pa ostaje gradonačelnik Laktaša, dok je Igor Žunić novi gradonačelnik Dervente.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Čelinac Vlado Gligorić proglasio je pobjedu na lokalnim izborima, nakon što su prebrojani glasovi sa 25 od ukupno 26 biračkih mjesta.

Milan Miličević osvojio je novi mandat na čelu Teslića. Kandidat SDS-a za načelnika opštine Šamac Đorđe Milićević proglasio je pobjedu. Pobjedu je proglasio i kandidat SNSD-a za načelnika opštine Brod Milan Zečević.

Kandidat PDP-a za načelnika Kotor Varoš Zdenko Sakan osvojio je novi mandat. Kandidat SNSD-a za načelnika Kozarske Dubice Igor Savković odnio je pobjedu u toj opštini.

Kandidat SNSD za načelnika opštine Novi Grad Miroslav Drljača osvojio je treći načelnički mandat.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Sokolac Strahinja Bašević rekao je da je, prema dosadašnjim preliminarnim rezultatima, dobio više od 1.700 glasova od svog protivkandidata iz SDS-a Milovana Bjelice.

Iznenađenje na Palama

Kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale Dejan Kojić proglasio je pobjedu na lokalnim izborima, ističući da je pobijedio protivkandidata iz SNSD-a Damjana Škipinu sa 1.350 glasova razlike. To je jedno od najvećih iznenađenja na izborima u Bosni i Hercegovini.

Kandidat SDS-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Marinko Božović osvojio je 5.534 glasa, a njegov protivkandidat iz SNSD-a Miroslav Vujičić 3.667 glasača.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Rogatica Ninoslav Prelić rekao je da je, nakon prebrojanih glasova na svim biračkim mjestima, dobio više glasova od protivkandidata.

Radan Sarić iz SNSD-a osvojio je 1.314 glasova za funkciju načelnika opštine Osmaci, odnosno mandat, po preliminarnim rezultatima.

Lazar Prodanović, kandidat SNSD-a, osvojio je više od četiri hiljade glasova u utrci za mjesto načelnika u Bratuncu i on je stari-novi načelnik ove lokalne zajednice.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Višegrad Mladen Đurević proglasio je pobjedu na lokalnim izborima. OIK je potvrdio pobjedu SNSD-ovog Radomira Sladoja za načelnika Kalinovika.

Kandidat Ujedinjene Srpske za načelnika opštine Stanari Aleksandar Ristić proglasio je izbornu pobjedu.

SDS izgubio Ugljevik

Dragan Gajić, kandidat SNSD, pobijedio je u Ugljeviku, inače dugogodišnjem jakom uporištu SDS-a.

Iz SP-a su naveli da u će u naredne četiri godine na čelu opštine Čajniče biti njihov kadar Miroslav Furtula.

Kandidat SDS-a za načelnika opštine Berkovići Bojan Samardžić proglasio je pobjedu. Izborni štab SNSD-a proglasio je pobjedu svog kandidata za načelnika opštine Foča Milana Vukadinovića.

Vukota Govedarica (SDS) je, prema preliminarnim rezultatima izbora, novi načelnik opštine Gacko. Kandidat SNSD-a za načelnika Bileće Miodrag Parežanin proglasio je pobjedu na lokalnim izborima.

Milenko Avdalović iz SNSD-a pobijedio u trci za načelnika opštine Nevesinje, rečeno je iz SNSD-a Nevesinje.

Zajednički kandidat srpskih stranaka u Srebrenici Miloš Vučić rekao je da u Srebrenici može da proglasi pobjedu i zahvalio je građanima za ukazano povjerenje.

Snežana Ružičić ostaje načelnik Jezera, a u Ribniku vodi kandidat SNSD-a Duško Dakić.

SNSD je, podsjetimo, i prije nego je počelo brojanje glasova, mogao da proglasi pobjedu u Laktašima, Trnovu i Istočnom Novom Sarajevu, s obzirom na to da njihovi kandidati nisu imali konkurente.